Bitumineuze dakbedekking

Bitumen, ook bekend als asfalt, is een vloeibare of semi-vaste vorm van aardolie. Dankzij de waterdichtheid van het  materiaal is een  bitumineuze dakbedekking een perfecte keuze voor het waterdicht maken van woningen, bedrijven, schuren en flats. Goed onderhouden bitumineuze daken  gaan naar verwachting 20 tot 35 jaar mee en om deze reden als een duurzame investering gezien.

Het materiaal bitumen

De bitumineuze membraam is robuust, onelastisch, en is sterk afhankelijk van de vastigheid van het materiaal om plaatselijk geconcentreerde spanningen, zoals bij isolatievoegen, of ophopende spanningen op zwakke plaatsen van het dak, te vermijden. Als het membraan niet goed verankerd is, kunnen dakspleten ontstaan ​​of kan het membraan wegtrekken van de randen. Wij vinden het daarom belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een  geschikte ondergrond die voor gegarandeerde stabiliteit zorgt. Deze ondergronden zijn vaak goed bevestigde en afschuifvaste isolatieplaten of stabiele dakdekken.

Het bitumen dat wij gebruiken, is afkomstig van de destillatie van ruwe olie dat is gemengd met zand of gemalen kalksteen. De stof wordt vervolgens aangebracht op een vezelachtig membraan dat is gemaakt van glasvezels of polyester. Een extra laag zand of fijn grind kan worden toegevoegd om de esthetische look van het dak te verbeteren.

Belangerijke stappen bij het aanbrengen van bitumineuze daken

De belangrijkste stappen bij het plaatsen van bitumineuze dakbedekking zijn onder meer het voldoende verhitten van het bitumen om de vloeibaarheid te verzekeren, het gelijkmatig verspreiden van het bitumen om overslaan en holtes te vermijden, en het inbedden van het versterkende vilt terwijl het bitumen nog heet is.

Waarom moet u kiezen voor dakdekkersbedrijf Dak Kwaliteit Nederland

Als professionele dakdekkersbedrijf hebben wij jarenlange ervaring in het installeren en repareren van bitumineuze dakbedekking in Brabant en Gelderland. Onze bitumineuze daksystemen zijn ontworpen voor bestendigheid tegen voetverkeer op het dak en blootstelling aan extreme weersomstandigheden. De daken van gemodificeerd bitumen worden niet broos tijdens de koude winterdagen en zijn bestand tegen verschuivingen bij warm weer, waardoor uw dak het hele jaar in uitstekende staat blijft.

Als u de bitumineuze dakbedekking op een spijkerbare dakbedekkingsmateriaal zoals staal, OSB, underlayment, multiplex of houtvezel wilt plaatsen, wordt er eerst een basisvilt oftewel onderlaag op het dakbeschot vast gezet, waarna er een nieuwe toplaag bitumen wordt aangebracht. Waardoor de dekverbindingen worden overbrugd om veranderingen in dekafmetingen op te vangen. Overblijvende lagen over deze basisplaat worden stevig verlijmd met bitumen.

Met het gebruik van de juiste materialen, zorgen wij voor de juiste long-term oplossing voor elk project.

Voordelen van een bitumineuze dakbedekking

 • Installatie

  Een van de belangrijkste voordelen van een bitumineuze dakbedekking  is het installatiegemak. Hetzelfde kan ook worden gezegd over reparaties die, hoewel zelden vereist, snel en efficiënt kunnen worden uitgevoerd.

 • Duurzaamheid

  Een bitumineuze dakbedekking is een zeer duurzame keuze. Ook is het dak goed bestand  tegen UV-stralen en extreme hitte tijdens warmere periodes van het jaar.

 • Waarde

  Een bitumineuze dakbedekking is een goede investering om reperatiekosten in de toekomst te voorkomen.

 • Veelzijdigheid

  Een bitumineuze dakbedekking kan op veel verschillende soorten daken aangelegd worden. Daarom blijft het een van de meest populaire opties op de markt voor professionele installatiebedrijven.

Dak Kwaliteit Nederland is een toonaangevend dakdekkersbedrijf die service verleent in de provincie Brabant en Gelderland. U kunt bij ons terecht voor al uw commerciële, industriële en persoonlijke projecten. wij zijn niet alleen uw enige contactpunt, maar ook een vertrouwde partner die helpt om de levensduur en de waarde van elk dak te maximaliseren.

U kunt ons bereiken op 06-36135307, Ook is het mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.