Dakinspectie door Dak Kwaliteit Nederland

Waarom is dakinspectie nodig? Het dak van uw huis is de eerste verdedigingslinie tegen stormen en extreem weer. Of het nu een hoop sneeuw is die in de winter uit de lucht komt vallen, of harde wind die door de stad schuurt, beschadiging van uw dak kan voorkomen zonder dat u het doorheeft.

Wanneer een huis of pand eigenaar blindelings vertrouwen in zijn dak stelt door geen dakinspectie of dak onderhoud uit te laten voeren, en afwacht totdat het eerste teken van bijvoorbeeld een lek in het plafond verschijnt, dan kan het soms al te laat zijn en kunt u te maken krijgen met grotere schade en kosten.

Een professionele dakinspectie is een goede manier om meer te weten te komen over mogelijke en actuele dakproblemen. Het is belangrijk dat u potentiele zwakheden kunt opsporen voordat er zich een noodgeval voordoet.

Heeft u een eenmalige of periodieke dakinspectie nodig in Brabant & Gelderland (of daar buiten)? Neem dan direct contact met ons via onze contactpagina of vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan

Dakinspectie | Dak Kwaliteit Nederland | Dakdekker & Dakspecialist

Wat raden wij aan?

Geen enkele dak kan op de juiste manier worden onderhouden zonder de geschiedenis en de toestand van het dak te kennen, Deze informatie is belangrijk om te weten en kan worden verzameld door het uitvoeren van een dakinspectie. Dak Kwaliteit Nederland raad aan om een ​​dakinspectie in te plannen voor de herfst, lente en na elke grote storm die gepaard gaat met harde wind, hagel of rondvliegend puin. De frequentie van een prefentiefe dakinspectie hangt natuurlijk ook af van de leeftijd van uw dak. Heeft u net een nieuwe huis, pand of dak aangeschaft, dan raad Dak Kwaliteit Nederland aan om minstens eenmaal per jaar een dakinspectie en dak onderhoud uit te laten voeren.

Waar bestaat een dakinspectie uit

Bij een dakinspectie gaan wij op zoek naar daklekkage, ongewone slijtage, schade veroorzaakt door de wind of een storm. Geblazen puin, problemen door het millieu of omgeving en problemen die kunnen zijn opgetreden tijdens aanleggen van het dak of vorige reparaties. Mocht het nodig zijn om dakonderhoud uit te voeren, dan kunnen onze dakdekkers hierop vroegtijdig inspringen. Voor het onderhouden van het dak, zorgen wij ervoor dat de vier facetten; structuur, materialen, interieur en afwerking in topconditie blijven.

Structurele inspectie: De inspecteur zal controleren op ongelijke dakvlakken en tekenen van zwakheden en verzakingen van het dak. Daarnaast controleren wij de staat van het binnenwelving, de randen en het gootsysteem. Heeft u een gemetselde schoorsteen? Dan inspecteren wij op scheuren, afbrokkelende voegen en schade aan de schoorsteenkappen.

Materiaalinspectie: Dak Kwaliteit Nederland inspecteert op losse, ontbrekende of beschadigde dakpannen, vochtvlekken, mos, roest, beschadigde gootsystemen en ontbrekend bevestigingsmateriaal. De inspecteur controleert ook de rubberen laarzen en afdichtingen rond ventilatiepijpen, op zoek naar openingen of slijtage.

Interieurinspectie: Omdat daklekken uw huis kunnen beschadigen, zal de inspecteur de binnenplafonds, de zolder en de binnenmuren controleren op watervlekken, schimmel, rot of andere tekenen van waterschade.

Vakmanschapinspectie: De inspecteur zal uw dak onderzoeken op problemen in de afwerking die het risico op lekken of andere dakschade in de toekomst kunnen vergroten. onjuist aangelegde randen – inclusief ventilatiepijpen, dakramen en schoorstenen worden grondig gecontroleerd. 

Dak Kwaliteit Nederland is een toonaangevend dakdekkersbedrijf die (vooral) service verleent in de Noord-Brabant en Gelderland. U kunt bij ons terecht voor al uw commerciële, industriële en persoonlijke projecten. wij zijn niet alleen uw enige contactpunt, maar ook een vertrouwde partner die helpt om de levensduur en de waarde van elk dak te maximaliseren.

U kunt ons bereiken op 06-36135307, Ook is het mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Heb je interesse? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!

Dakdekker | Dak Kwaliteit Nederland