Dakisolatie

Heeft u uzelf aangeleerd om tochtige kamers en ongelijkmatige hitte in uw huis te negeren? Blijft uw huis in de winter koud en vochtig door liggend sneeuw op het dak? Of heeft u hoge energie-kosten omdat de verwarming constant aaanstaat? Dit zouden mogelijke aanwijzingen kunnen zijn dat u te maken heeft met een slechte dakisolatie.

Dakisolatie fungeert als een barrière voor de warmtestroom en is essentieel om uw huis warm te houden in de winter en koel te houden in de zomer. Een goed geïsoleerde en goed ontworpen woning biedt het hele jaar door comfort en vermindert de koeling en verwarmingskosten tot de helft. Wat de milieuvoordelen betreft, helpt een goede dakisolatie u ook om de ecologische voetafdruk van uw huis te verkleinen. Dat komt omdat omdat uw verwarmingssysteem veel efficiënter gaat werken waardoor de uitstoot wordt verminderd.

Klimatologische omstandigheden beïnvloeden het juiste niveau en type isolatie. Vastellen of de isolatie voornamelijk nodig is om warmte buiten te houden, binnen te houden (of beide) is belangrijk. De dakisolatie dat wij aanleggen, houdt rekening met seizoens- en dagelijkse temperatuurschommelingen. Mocht u geïnteresseerd zijn in het aanleggen of repareren van uw dakisolatie in Tilburg, Goirle, Oosterhout Waalwijk, Raamsdonkveer, Breda, Oisterwijk of omstreken? Neem dan direct contact met ons op via onze contactpagina zodat we u verder kunnen helpen of vraag een gratis offerte aan.

Dak Isolatie | Dak Kwaliteit Nederland

Voordelen van dakisolatie

Warmtebehoud – Voor gebieden met een aanzienlijk lagere temperatuur gedurende het jaar is het erg belangrijk om uw huis comfortabel en gezellig te maken. Natuurlijk kiezen de meeste mensen voor open haarden of kachels om hun huizen warm te houden. Zonder een geïsoleerd dak zal dit echter alleen op de lange termijn duurder worden, omdat warmte geleidelijk aan het huis via het dak ontsnapt.

Warmtepreventie – Net zoals u niet wilt dat de warmte het huis verlaat tijdens de wintermaanden, wilt u ook niet dat overtollige warmte uw huis binnenkomt tijdens de zomermaanden wanneer de temperaturen hoog zijn. Dakisolatie  voorkomt dat te veel warmte uw huis binnendringt, waardoor uw huis koeler blijft.

Energiebesparing – Aangezien isolatie helpt om het huis op kamertemperatuur te houden, hoeven uw airco en kachel niet zoveel te aan te staan als anders het geval zou zijn. Dit helpt u automatisch veel energie te besparen en helpt u op zijn beurt een aanzienlijk bedrag op energierekeningen te besparen. Door uw daken te isoleren, kunt u op de lange termijn veel besparen.

Extra bescherming – Een ander voordeel van het isoleren van uw dak is een extra beschermingslaag. Afhankelijk van het type isolatiemateriaal dat u kiest, kan dakisolatie uw dak beschermen tegen de aanval van de natuurlijke elementen gedurende jarenlange blootstelling. Dit is misschien niet meteen een voordeel van dakisolatie, maar u zult de voordelen kunnen zien als uw dakbedekking met de dag oud wordt. Met een extra beschermingslaag zal het dak veel langer sterk blijven dan één zonder een beschermingslaag.

Kostenbesparing van dakisolatie

Dakisolatie Besparing per jaar Besparing gas per jaar
Isoleren schuin dak (verwarmde zolder) 700 euro 900 m3
Isoleren schuin dak (onverwarmde zolder) 380 euro 500 m3
Isoleren zoldervloer (onverwarmde zolder) 390 euro 500 m3
Isoleren plat dak 600 euro 750 m3
Dak Isolatie (2) | Dak Kwaliteit Nederland

Dak Kwaliteit Nederland is een toonaangevend dakdekkersbedrijf die service verleent in (voornamelijk) Brabant en Gelderland. U kunt bij ons terecht voor al uw commerciële, industriële en persoonlijke projecten. wij zijn niet alleen uw enige contactpunt, maar ook een vertrouwde partner die helpt om de levensduur en de waarde van elk dak te maximaliseren.

U kunt ons bereiken op 06-36135307, ook is het mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen op onze offerte pagina.

Heeft u interesse? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!