We zijn 24/7 bereikbaar. Je kunt ons bereiken op 06-36135307.

Ik heb last van een daklekkage, wat nu?

Niets geeft een huiseigenaar een slechter gevoel in zijn buik dan ondervinden dat er daklekkage is ontstaan. Hoewel veel daklekkages worden veroorzaakt door ernstige schade aan uw dak door bijvoorbeeld een storm, heeft elk dak een levensduur en uiteindelijk zal ook uw vertrouwde dak problemen kunnen ontwikkelen. Wanneer dat gebeurt, is het allerbelangrijkste om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Een klein lek kan snel een enorm probleem worden, van beschadigde isolatie tot zwarte schimmel of zelfs structurele schade aan uw huis.

Heeft u last van een daklekkage in Brabant of Gelderland? Neem dan direct contact met ons via onze contactpagina of bel direct het alarmlijn zodat onze dakdekkers het probleem meteen kunnen verhelpen.

Soorten schade door een daklekkage

Wat voor soort schade kan een daklekkage aanbrengen?

 1. Een daklekkage kan het plafond beschadigen. Water baant zich een weg van het dak naar het plafond en tast het plafondpleister en de verf aan.
 2. Het water kan alle elektrische aanslutingen aan het plafond beschadigen en dit kan zeer gevaarlijk zijn. Als het huis een verborgen bedrading heeft, kan daklekkage ook kortsluiting veroorzaken.
 3. Water dat door het dak lekt, kan gemakkelijk de muren binnendringen en kan een bron van  vocht in het huis zijn.
 4. Voortdurend binnendringen van water kan de verf aantasten, vocht op en in de muren laten ophopen en barsten in pleisterwerk veroorzaken.
 5. Vocht op de muren veroorzaakt door een daklekkage is een perfecte plek voor schimmel om te groeien. Schimmel verspreidt zich vervolgens door het hele huis en kan een oorzaak zijn van ernstige gezondheidsproblemen zoals allergieën, astma en aandoeningen van de luchtwegen.
 6. Als het binnendringen van water constant is, kan water gemakkelijk van het dak door de muren naar de fundering van het huis stromen. Het herstellen van de beschadigde fundering kan een zeer kostbare aangelegenheid zijn.
  Een lekkend dak kan permanente schade aan de structurele integriteit van het huis veroorzaken

Snel handelen

Het is belangrijk om snel te handelen als het gaat om een ​​daklekkage. De schade bij lekkage kan alleen maar groter worden, zelfs als de lek nog niet erg is. Vaak horen we van huiseigenaren dat ze een vlek op hun plafond hebben opgemerkt of een borrel in de muur zien opkomen, maar dachten dat het niet ernstig was. Vermijden en negeren lost geen lek in het dak op. Tegen de tijd dat u schade opmerkt in uw huis, is het vaak al te laat. Dak kwaliteit Nederland beveelt aan om uw dak twee keer per jaar te inspecteren, in de herfst en lente.

Er zijn veel voor de hand liggende mogelijkheden waardoor water kan binnendringen in uw huis of pand. grote daklekkages veroorzaken rottend hout en zelfs schimmels en meeldauw. Kleine daklekkages worden echter vaak niet ontdekt door het ongetrainde oog, totdat ze groot genoeg zijn en al schade hebben aangebracht. Het is daarom belangrijk om te kunnen zien of uw dak schade heeft.

Waar moet u op letten bij een daklekkage?

Aan de binnenkant van het pand moet u letten op:

 • Donkere plekken
 • Plekken waar licht doorschijnt
 • verzakkende dakgedeeltes

Aan de buitenkant van het pand moet u letten op:

 • ontbrekende, kromgetrokken, rottende, pellende, gebroken of blaarvormige plekken
 • verstopte of langzaam afvoerende goten / regenpijpen
 • Los materiaal of slijtage rond schoorstenen of ventilatieopeningen

Dak Kwaliteit Nederland is een toonaangevend dakdekkersbedrijf die service verleent voor al uw commerciële, industriële en persoonlijke projecten. wij zijn niet alleen uw enige contactpunt, maar ook een vertrouwde partner die helpt om de levensduur en de waarde van elk dak te maximaliseren.

Je kunt ons bereiken op 06-36135307, Ook is het mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Heb je interesse? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!