Pannendaken

Pannendaken zijn een van de meest onderscheidende en decoratieve historische dakbedekkingsmaterialen vanwege het grote verscheidenheid aan vormen, kleuren, profielen, patronen en texturen. Traditioneel werden de tegels voor een pannendak met de hand gevormd, maar hedendaags gebeurd het creëren van de tegels voor de pannendaken door machinale extrusie van natuurlijke klei, getextureerd of geglazuurd met kleur, en gebakken in ovens op hoge temperatuur.

Kwaliteiten van een pannendak

De unieke visuele aspecten van een pannendak maken het vaak tot een prominente factor bij het bepalen van het algemene karakter van een gebouw of woning. Maar niet alleen de visuele kwaliteiten zijn belangrijk, ook hebben pannendaken een van de langste levensverwachting onder “historische” dakbedekkingsmaterialen, waarbij het dak over het algemeen tot 100 jaar mee kan gaan. Om deze levensduur te garanderen is het belangrijk dat het dak regelmatig geïnspecteerd en onderhouden wordt.

Waarom kiezen voor een pannendak bij Dak Kwaliteit Nederland?

De pannendaken die wij aanbieden kunt u beschouwen als een levenslang product dat bestand is tegen alle soorten klimaat- en weersomstandigheden. Onze klei en betonnen pannendaken dragen bij aan de algehele thermische prestaties en energiebesparing van uw woning of pand. Tegelijkertijd bieden wij verschillende soorten kleuren, vormen en maten tegels aan zodat u de juiste keuze kunt maken voor een mooie en stijlvolle uistraling van uw dak.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het installeren of repareren van pannendaken in Brabant en Gelderland. Neem dan contact met ons op via onze contactpagina, of vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Voordelen van dakpannen

 • Ontworpen voor langdurig behoud

  Afhankelijk van het klimaat kan een pannendak meer dan 100 jaar meegaan. Dit draagt aanzienlijk bij aan de doorverkoopwaarde van een huis.

 • Milieuvriendelijk materiaal

  Tegeldaken zijn gemaakt van aardmineralen, en ze kunnen worden verpulverd en gerecycled wanneer u besluit om ze te verwijderen.

 • Veel keuzes

  pannendaken zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen voor elke huisstijl.

 • Energiezuinig

  De thermische massa van tegels helpt de binnentemperatuur te reguleren.

 • Bescherming tegen rot en insectenschade

  In tegenstelling tot hout zullen dakpannen nooit vergaan.

Keramische dakpan

Keramische dakpan zijn een van de meest onderscheidende en decoratieve dakbedekkingsmaterialen vanwege hun grote verscheidenheid aan vormen, kleuren, profielen, patronen en texturen. De unieke visuele kwaliteiten van een keramische dakpan maken het vaak een prominente kenmerk bij het definiëren van het algehele karakter van uw woning. De esthetische aantrekkingskracht van kleitegels komt voort uit heetaardse natuurlijke uitstraling van het materiaal. Gemaakt door vormklei op hoge temperaturen te bakken, krijgt de keramische dakpan hun vorm, hun stijfheid en hun dichtheid.

Een keramische dakpan kan niet worden geverfd als een betonnen tegel, maar er zijn meerdere bakkleuren beschikbaar.

Betonnen dakpan

Betonnen dakpannen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en passen bij zowel een traditionele als moderne architectuur. De betonnen dakpannen zijn gemaakt van een mengsel van zand, cement of klei en water, die onder hitte en hoge druk zijn gevormd. Nadat dit proces is voltooid, is een dakpan waterbestendig, extreem sterk en kan het buitenmateriaal worden geverfd. Het oppervlak van een betonnen dakpan werkt bijna als een leeg canvas omdat de standaard grijze dakpan kan worden gekleurd om nauw aan te sluiten bij de tinten en stijl van uw huis.

Dak Kwaliteit Nederland is een toonaangevend dakdekkersbedrijf die service verleent in de stad Tilburg en provincie West-Brabant. U kunt bij ons terecht voor al uw commerciële, industriële en persoonlijke projecten. wij zijn niet alleen uw enige contactpunt, maar ook een vertrouwde partner die helpt om de levensduur en de waarde van elk dak te maximaliseren.

U kunt ons bereiken op 06-36135307, ook is het mogelijk een gratis offerte aan te vragen.

Heb je interesse? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!