Het zinkwerk van Dak Kwaliteit Nederland

Zinkwerk wordt al meer dan 150 jaar als bouwmateriaal gebruikt voor dakgootsystemen in Europa. Het scala aan keuze is enorm en omvat zowel kleine afzonderlijke onderdelen als complete gevel- of dakoplossingen.Onze zinkwerk dakgootsystemen bieden niet alleen uitzonderlijke sterkte en duurzaamheid, maar ook absolute schoonheid voor het design van uw woning of pand. Het ontwerp en het uitgebreide assortiment aan componenten en accessoires maken onze zinkwerk dakgootsystemen aanpasbaar aan vrijwel elke dakontwerp.

Bij Dak Kwaliteit Nederland beschikken wij over alle vaardigheden en kennis die nodig zijn om professionele zinkwerk projecten succesvol uit te voeren. Van installaties tot reparaties, we hebben al uw behoeften op het gebied van zinkwerk.

Geïnteresseerd in het aanleggen of repareren van zinkwerk in Tilburg, waalwijk, breda, Raamsdonkveer, Oosterhout,  Goirle, Oisterwijk of omgeving? Vraag direct een gratis offerte aan of neem contact met ons op via de contactpagina.

Het materiaal zink

Het materiaal zink is overal aanwezig in onze natuurlijke omgeving. Zo  kun je zink terugvinden in de aarde, lucht en water. Zink is een fundamenteel onderdeel van de metabolische processen van planten, dieren en mensenen is daarom essentieel voor al het leven. Het patina van zink is verantwoordelijk voor de corrosiebescherming en de duurzaamheid van het materiaal.De in water onoplosbare laag van de patina wordt permanent verwijderd door omgevingsinvloeden / erosie (zowel natuurlijke als schadelijke omgevingsinvloeden) en vormt hierna een nieuw patinalaag.  Ook is het materiaal zink milieuvriendelijk omdat het oneindig recyclebaar is. Het recyclingpercentage van zink in gebouwen (Europese gegevens) wordt geschat op 96%.

Zinken deklijst 2

Het patina proces van zinkwerk

Omdat het zinkwerk van Dak Kwaliteit Nederland gemaakt is natuurlijke metalen die voornamelijk uit zink bestaan, vindt er een patina proces plaats dat zich aanpast aan het milieu van de omgeving. Wanneer het zinkwerk wordt blootgesteld aan bevochtiging- en droogcycli, zal het oppervlak langzaam een ​​natuurlijke patina ontwikkelen die bestaat uit zinkcarbonaat. De patina van zinkwerk heeft een stevige buitenlaag, die de onderliggende legering beschermt en zorgt voor een lange levensduur. De resulterende kleur is zacht, blauwgrijs of grafiet grijs, afhankelijk van de legering.

loodwerk

Voordelen van Zinkwerk

  • Duurzaamheid en corrosieweerstand

    Het bekendste voordeel van zink is het vermogen om corrosie weg te houden. Vanwege het gebruik van ijzer en staal (een legering van ijzer en koolstof) hebben mensen het algemene idee dat metalen die voor de bouw worden gebruikt, gevoelig zijn voor vocht en roest. Dat is niet zo met materialen gemaakt van zink. Dat komt omdat zink een dunne laag vormt die patina wordt genoemd. De patina laag bedekt het materiaal en beschermt het dus tegen weerselementen, zoals lucht en water.

  • Beschikbaarheid en werkbaarheid

    Zink is beschikbaar in vijf varianten, en is het 24e meest voorkomende element in de aardkorst. Bovendien is zink naast ijzer, aluminium en koper nu een van de meest gebruikte metalen ter wereld. Zink is dus zelden schaars; het is altijd lokaal beschikbaar, en het heeft verschillende toepassingen in de moderne wereld die verder gaan dan de bouw. Zink is ook een favoriet van woningbouwers en architectenbureaus vanwege het gebruiksgemak.

  • Millieu vriendelijk

    Particulieren en bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om de energiekosten te verlagen en schadelijke effecten op het milieu te verminderen of te elimineren. Zink is om twee redenen geweldig voor milieuvriendelijke constructie. Een heeft het minder energie nodig voor de productie dan andere metalen, zoals aluminium en koper, vanwege het lagere smeltpunt. En twee, zink is recyclebaar, omdat het kan worden geproduceerd uit gerecyclede materialen afkomstig van gesloopte of opnieuw overdekte structuren.

Dak Kwaliteit Nederland is een toonaangevend dakdekkersbedrijf die service verleent in Brabant en Gelderland. U kunt bij ons terecht voor al uw commerciële, industriële en persoonlijke projecten. wij zijn niet alleen uw enige contactpunt, maar ook een vertrouwde partner die helpt om de levensduur en de waarde van elk dak te maximaliseren.

U kunt ons bereiken op 06-36135307, ook is het mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.